Waterontharder in Rijssen

Waterontharder in Rijssen

De hardheid van het leidingwater wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die het bevat. De waterhardheid voor Rijssen is 4,5 dH tot 10 dH. Dit is tamelijk hard water. Deze hardheid geldt ook voor plaatsen in de omgeving, zoals Holten, Enter, Markelo en Goor. De hardheid in het water wordt veroorzaakt door kalkdeeltjes. Kalk is een verzamelnaam voor de stoffen magnesium en calciumwaterstofcarbonaat. Deze twee stoffen worden ook wel mineralen genoemd. Kalk in het water veroorzaakt kalkaanslag. BWC heeft hiervoor de oplossing: een kwalitatieve waterontharder voor Rijssen!

Voordat het water bij jou uit de kraan stroomt, legt het een hele lange weg af als grondwater of rivierwater. Tijdens deze weg worden de mineralen magnesium en calciumwaterstofcarbonaat toegevoegd aan het water. Deze mineralen zitten in verschillende grondlagen en worden niet uit het kraanwater gefilterd door de waterzuiveringsinstallaties.

De waterhardheid voor Rijssen is 4,5 dH tot 10 dH. Dit is tamelijk hard water

De uitwerking van hard water op jouw eigendommen

Een waterontharder in Rijssen laten installeren heeft veel voordelen. Maar waarom heb je een waterontharder nodig? De reden dat de waterzuiveringsinstallaties de mineralen niet uit het water filteren is omdat deze mineralen niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dat neemt echter niet weg dat deze mineralen wel nare gevolgen kunnen hebben voor jouw directe leefomgeving. Denk eens aan de eindeloze kalkaanslag op jouw sanitair, of de strepen die steeds op de ramen verschijnen als je ze net hebt gewassen. Beiden zijn slecht weg te krijgen en kunnen een hele grote ergernis gaan vormen. Maar niet alleen het sanitair en de ruiten hebben te lijden onder hard water. Hard water laat zijn sporen op allerlei plekken na, zoals:

 • Dof bestek, servies en glaswerk, veroorzaakt door kalkaanslag
 • Leidingaanslag en ketelaanslag. In extremere gevallen kan dit zelfs lijden tot verstoppingen
 • Verhoogd gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen om het gewenste effect te krijgen
 • Kringen op het aanrechtblad en op het meubilair, ten gevolge van waterdruppels die zijn opgedroogd
 • Een verkorte levensduur van water gebruikende apparaten, zoals de wasmachine, de vaatwasser en de waterkoker. Kalkaanslag zorgt ervoor dat warmte elementen niet meer optimaal kunnen werken en dat leidingen verstopt raken

Al deze problemen zijn verleden tijd na het installeren van een waterontharder bij jou in Rijssen!

De uitwerking van hard water op jou

Niet alleen voor jouw directe leefomgeving kan hard water nare gevolgen hebben. Hard water kan ook zijn sporen nalaten op jouw lichaam. Zo kan hard water je haar dof en stug maken en kan het je huid uitdrogen. Daarnaast kan het huidafwijkingen zoals eczeem verergeren. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar in de praktijk blijkt regelmatig dat onthard water huidafwijkingen zoals eczeem juist kan verminderen, uitzonderingen daar gelaten. Als je een waterontharder in Rijssen laat installeren, zullen al deze vervelende dingen niet langer een probleem vormen in jouw leven.

Waterontharder in Rijssen installeren

Om de waterhardheid in Rijssen in perspectief te kunnen zien hebben wij een overzicht gemaakt van de verdeling:

 • 0-4 dH: zacht water
 • 4-12 dH: tamelijk hard water
 • 12-20 dH: behoorlijk hard water
 • 20-30 dH: zeer hard water

Voor Rijssen en omgeving houdt dit in dat het water tamelijk hard is. Dit harde water kan, zoals al eerder genoemd is, behoorlijke ergernissen veroorzaken. Om voorgoed van deze ergernissen af te zijn kan je een waterontharder laten installeren. Een waterontharder in Rijssen zorgt ervoor dat al het water dat jouw huis binnenstroomt volledig ontdaan is van kalk. Het ontharde water heeft daarnaast als bijkomend voordeel dat het de leidingen op de meest milieuvriendelijke en gezondheidsrisicovrije ontkalkt. Het zorgt ervoor dat kalkaanslag voorgoed verdwijnt.

Waterhardheid in Rijssen

De voordelen van een waterontharder

 • Kalkvrije badkamer en kalkvrij sanitair
 • Zacht en helder wasgoed
 • Streeploos ramen wassen
 • Verzacht huid en haar
 • Minder last huidirritatie
 • Vergemakkelijkt schoonmaken
 • Minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen
 • Koffie, thee en limonade beter van smaak
 • Langere levensduur apparaten
 • Blijvend mooi servies, glas en bestek
 • Besparen op energiekosten
 • Geen ketel- en leidingaanslag
 • Zout en anti-kalkmiddelen overbodig
Bekijk de voordelen van de waterontharder

Een waterontharder in Rijssen, powered by BWC

Wil jij ook een waterontharder kopen? Door jarenlange ervaring weten wij van BWC alles over waterhardheid en waterontharders. Daarom hebben wij onze eigen productlijn waterontharders gecreëerd. Deze productlijn waterontharders kent drie verschillende modellen. Een instapmodel, een middenklasse model en een premium high-end model. Wil je meer weten over onze eigen productlijn of ben je van plan om een waterontharder in Rijssen te laten installeren maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden voor jou? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kijken samen met jou naar jouw situatie even geven daarbij een passend advies. Omdat wij verschillende modellen aanbieden hebben wij voor elke situatie een passende oplossing. Van grote horecabedrijven tot een gezinswoningen, bij BWC hebben wij voor elk pand een matching waterontharder!Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.