Waterontharder in Leek

Waterontharder voor Leek

Het water dat uit de kraan in Leek stroomt bevat kalkdeeltjes. De waterhardheid heeft hier een waarde tussen 8,5 dH en 11,5 dH. Daarmee is het water in Leek tamelijk hard. Daarmee is een waterontharder in Leek vrijwel onmisbaar. Het harde water zorgt immers voor kalkaanslag in de badkamer, de keuken en de leidingen. Witte kringen op het aanrechtblad, aanslag op de tegels in de badkamer, doffe plekken op het bestek en kalkstrepen op de ramen zijn het gevolg. Maar ook een hoge energierekening nadat leidingen langzaam dichtslibben is een groot nadeel van de kalkdeeltjes die we in ons kraanwater aantreffen. Om deze problemen te voorkomen is een waterontharder kopen in Leek geen overbodige luxe.

Waarom een waterontharder in Leek

Waarom kiezen voor een BWC Waterontharder

BWC is al meer dan 25 jaar actief in het ontkalken van water. Met deze kennis ontwikkelden en produceerden zij de kwalitatieve Omega waterontharders. Deze serie biedt vele voordelen ten opzichte van andere waterontharders en komt ook bij u in Leek goed van pas:

 • Kalkaanslag is verleden tijd
 • Keuze uit verschillende modellen waterontharders
 • Je bespaart op energiekosten
 • Tot maar liefst 25 jaar volledige garantie
 • Je bespaart op schoonmaakkosten
 • Lange levensduur van de Omega waterontharders
 • Kwaliteit en service staat voorop!

 

Gratis afspraak maken   Bekijk onze voordelen

Waarom een waterontharder in Leek kopen

Ook last van een droge huid, dof haar, een witte waas op je bestek, het servies of de glazen? De oorzaak van deze problemen zit in het water. Het water bevat kalkdeeltjes, die zich af gaan zetten tegen bijvoorbeeld de tegels van je badkamer, je bestek, maar ook in je leidingen. BWC biedt de oplossing voor deze vervelende problemen: een waterontharder voor Leek en omgeving. Met een waterontharder verdwijnt oude kalkaanslag en wordt er geen nieuwe kalk meer afgezet. Het grote voordeel van BWC is dat wij verschillende waterontharders op voorraad aanwezig hebben en altijd wel een geschikt model voor ieder huishouden beschikbaar hebben.

De modellen waterontharders van BWC

Omega XSE serie

Omega XSE serie

 • 1 tot 12 personen
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • 10 garantie bij jaarlijks onderhoud uitgevoerd door BWC
Omega JB serie

Omega JB serie

 • 1 tot 8 personen
 • 15 jaar fabrieksgarantie
 • Onderhoud niet noodzakelijk
Omega ET serie

Omega ET serie

 • 1 tot 12 personen
 • 25 jaar fabrieksgarantie
 • Onderhoud niet noodzakelijk
Maatwerk waterontharder

Maatwerk waterontharder

Tevens kunnen wij in elke gewenste situatie een maatwerk configuratie bouwen die aansluit op de wensen en eisen van de klant.

Bekijk alle modellen

 

Na installatie van een waterontharder in Leek

Met een tamelijk hoge waterhardheid in Leek en de omliggende plaatsen, zoals Roden, Marum en Midwolde, is een waterontharder installeren een prima plan. Na installatie geniet je van de vele voordelen van zacht water. Denk bijvoorbeeld aan je koffie en thee wat nu veel puurder van smaak is. Maar ook aan het schoonmaken, wat met kalkvrij water een stuk gemakkelijker gaat. En dat zelfs met veel minder schoonmaakproducten. Ook heb je geen zout of anti-kalkproducten meer nodig voor bijvoorbeeld je koffiezetapparaat, waterkoker of wasmachine. De waterontharder in Leek wordt bij u door de installateur direct na de watermeter geplaatst. Het kalkhoudende water stroomt dan de waterontharder binnen, alwaar de kalkdeeltjes uit het water onttrokken worden. Vervolgens stroomt het kalkvrije water rustig verder door de leidingen en profiteer je in de hele woning van zacht, kalkvrij water.

Bekijk onze voordelen

Kalkrijk water, wat is dat precies

Het water uit onze kraan wordt gewonnen uit de grond. In de Nederlandse bodem zit kalk. De hoeveelheid kalk is per regio verschillend. Zo is het water in Leek tamelijk hard, wat betekent dat er tamelijk veel kalkdeeltjes in het water aanwezig zijn:

 • 0-4 dH: zacht water
 • 4-12 dH: tamelijk hard water
 • 12-20 dH: behoorlijk hard water
 • 20-30 dH: zeer hard water

Een waterontharder in Leek kopen is een slimme oplossing om de problemen van het tamelijk harde water tegen te gaan. Met kalkvrij water heb je immers geen last meer van hardnekkige kalkaanslag, maar profiteer je van stralende glazen, mooi, helder wasgoed, zacht en glanzend haar en besparing op de energienota.

In Leek een waterontharder laten installeren

Ook profiteren van zacht water, met alle voordelen van dien? Dan is een waterontharder in Leek installeren een uitstekend plan. Neem contact op met de adviseurs van BWC en vraag vandaag nog dat gratis adviesgesprek aan. Onze adviseur komt vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken en bespreken. Samen kijken jullie naar een goede oplossing voor het harde water. De verschillende modellen waterontharders worden besproken en er wordt gekeken welk model het best bij jou past. Uiteraard is dit alles vrijblijvend en kunt u rustig nadenken over de verschillende mogelijkheden.