waterhardheid Zwolle

Waterhardheid in Zwolle

Ons kraanwater bevat kalk (calcium en magnesium). Dat is niet schadelijk voor onze gezondheid, maar hard water brengt wel ongemakken met zich mee. De waterhardheid van Zwolle ligt tussen 8 en 12 dH. Het kraanwater is daar dus tamelijk hard. Ook in de plaatsen rondom Zwolle, zoals Hattem, Dalfsen, Wilsum, Herxen, Wezep en Oosterwolde is de waterhardheid tamelijk hard. Een oplossing voor water met een hoge waterhardheid zoals in Zwolle, is de aanschaf van een waterontharder. Met een waterontharder van BWC geniet je van 100% kalkvrij water en ben je verzekerd van kwaliteit.

De waterhardheid in Zwolle ligt tussen 8 en 12 dH: tamelijk hard water

Wat betekent hard water

Wanneer er kalk in het water zit, spreken we van hard water. Het kalk in het water komt doordat het water uit de grond gewonnen wordt. De Nederlandse bodem bevat verschillende kalklagen en zo komt het kalk in ons water terecht. Hoe hard het water is, is afhankelijk van de regio waarin je woont. De waterhardheid in Zwolle ligt tussen de 8 dH en 12 dH en is tamelijk hard:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hardwater
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

Een BWC waterontharder aanschaffen zorgt ervoor dat jouw water 100% kalkvrij wordt. De waterhardheid van je water in Zwolle gaat dan van 8 tot 12 dH naar 0 dH!

waterhardheid in Zwolle

Van tamelijk hard naar zacht water in Zwolle

Hard water is niet schadelijk voor je gezondheid, echter het kan de smaak van je thee of koffie bijvoorbeeld wel beïnvloeden. Een zuivere smaak krijg je wanneer de waterhardheid 0 dH is. Door een waterontharder te installeren breng je de waterhardheid in Zwolle van 8 tot 12 dH naar 0 dH en geniet je van een heerlijk kopje thee of koffie. Een ander voordeel van zacht water is het kalkvrije sanitair en het makkelijker schoonmaken van de badkamer, de keuken en de ramen. Niet alleen maak je minder gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen, ook droogt het sanitair, het aanrechtblad en de ramen streeploos op. Nadrogen is dus niet meer nodig!

Wat betekent waterhardheid

We spreken over waterhardheid en hard en zacht water, maar wat houdt dit precies in? In Zwolle ligt de waterhardheid tussen 8 en 12 dH. Dat geeft aan dat in elke 1000 liter kraanwater 8 tot 12 x 17,8 gram kalk aanwezig is. Per 1000 liter zitten er dus 142 tot 213 gram kalkdeeltjes in ons water. En hoewel dit niet schadelijk is, heeft kalkhoudend water wel vervelende gevolgen:

  • een hoge energienota
  • droge huid en dof haar
  • kalkaanslag in badkamer en keuken
  • kortere levensduur water gebruikende apparaten
  • hoger gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen

De oplossing voor hard water in Zwolle

BWC heeft al 25 jaar ervaring op het gebied van waterontharders. Wil je de waterhardheid bij jou in Zwolle of omgeving ook naar 0 dH brengen? Laat dan een waterontharder in Zwolle van BWC installeren. Wij garanderen 100% kalkvrij water en bieden waterontharders op maat. Dus voor elk huishouden hebben wij een geschikt model beschikbaar. Dankzij onze ervaring geven wij je advies op maat. Wij komen vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken en bespreken. Ook kunnen wij je adviseren met betrekking tot de beste plek voor de waterontharder bij jou thuis.

Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken. Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.