waterhardheid in Vriezeveen

Waterhardheid in Vriezenveen

De hardheid van het water wordt bepaald door de hoeveelheid kalkdeeltjes in het water. Kalk is een verzamelnaam voor de stoffen magnesium en calciumwaterstofcarbonaat. Deze twee elementen zorgen ervoor dat het water een bepaalde hardheid krijgt toegeschreven. De waterhardheid in Vriezenveen ligt tussen 8,50 dH en 11 dH. dH staat hierin voor Duitse hardheid. Deze Duitse hardheid uitgedrukt in de volgende vergelijking: 1dH = 17,8 gram kalk op 1000 liter water. Een waterhardheid van 8,50 dH houdt dus in dat het water in Vriezenveen per 1000 liter minimaal 8,50 x 17,8 gram = 151,30 gram kalkdeeltjes bevat. Het maximum aantal kalkdeeltjes per 1000 liter is 11 x 17,8 = 195,8 gram kalkdeeltjes.

De waterhardheid in Vriezenveen ligt tussen de 8,50 dH en 11 dH

De waterhardheid in Vriezenveen in verhouding

Om de waterhardheid in Vriezenveen in verhouding te kunnen zien, hebben wij een klein overzicht gemaakt. Daarin kan je zien wanneer water als hard of als zacht wordt beschouwd. Let hierbij wel op het feit dat ook water met een hardheid van 2dH op de langere termijn voor kalkaanslag kan gaan zorgen. De indeling voor waterhardheid is:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

Waterhardheid in Vriezenveen

Het effect van hard water

Het consumeren van hard water brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Dat neemt echter niet weg dat het voor jouw lichaam nadelige gevolgen kan hebben. Naast het feit dat hard water ervoor kan zorgen dat je huid uitdroogt, wat kan resulteren in een trekkende en pijnlijke huid, kan het ervoor zorgen dat je haar dof en stug wordt. Maar het gebruik van hard water laat niet alleen op jou zijn sporen na. Het effect van hard water is ook te zien in jouw omgeving:

  • Kalkaanslag in de leidingen en in de ketel. Dit kan op langere termijn zelfs voor verstoppingen zorgen
  • Dof bestek, dof servies, dof glaswerk
  • Het gebruik van zeep, shampoo en andere schoonmaakmiddelen is hoger om het gewenste effect te krijgen
  • Kortere levensduur van apparaten die water gebruiken, zoals bijvoorbeeld de vaatwasser en de waterkoker
  • Kalkaanslag op het sanitair

De waterhardheid in Vriezenveen zorgt dus voor kalkaanslag. Om van de kalkaanslag af te komen zal je regelmatig je sanitair aan een stevige boenbeurt moeten onderwerpen en zullen jouw apparaten veel vaker ontkalkt moeten worden. Daar komt bij dat chemische schoonmaakmiddelen niet goedkoop zijn. Wil je voorgoed van deze vervelende klusjes en chemische reinigers af zijn? Een waterontharder kopen van BWC zorgt ervoor dat deze taken verdwijnen. Bijkomend voordeel van een waterontharder is dat het ontharde water uw leidingen en dergelijke op een geheel natuurlijke, milieuvriendelijke en gezondheidsrisicovrije wijze ontkalkt.

Nooit meer last van de waterhardheid in Vriezenveen

Een waterontharder van BWC zorgt ervoor dat jouw water voor 100% kalkvrij is. Door een BWC waterontharder in Vriezenveen te laten installeren ben je in één keer van alle nare gevolgen van hard water af. Onze jarenlange ervaring op het gebeid van waterontharders hebben ons geholpen om onze eigen productielijn waterontharders te creëren. Deze productielijn draagt de naam Omega en onderscheidt drie varianten. Zo is er het instapmodel: Omega XSE de Luxe, het middenklasse model: Omega Jubileum en het high-end model: Omega ET VIP de Luxe. Ben je benieuwd geworden naar onze producten en wil je graag weten welke BWC-waterontharder het beste bij jouw situatie past? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Zij komen graag bij jou in Vriezenveen langs om samen met jou naar de mogelijkheden te kijken en om een passende oplossing te vinden. Heb je vragen over onze producten, onze service of wil je meer weten ons bedrijf? Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer: 0522-471147. Wij staan je graag te woord!Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.