waterhardheid in Rijssen

Waterhardheid in Rijssen

De hardheid van ons kraanwater wordt bepaald door de hoeveelheid kalkdeeltjes die het bevat. Kalk is hierin een verzamelnaam voor twee soorten mineralen, namelijk voor magnesium en calciumwaterstofcarbonaat. De hardheid van het water wordt in Nederland uitgedrukt in een Duitse hardheid, ook wel dH genoemd. Hierin is 1 dH 17,8 gram kalk op 1000 liter water. De waterhardheid voor Rijssen en omgeving is 4,5 dH tot 10 dH. Dit betekent dus dat het water in Rijssen:

  • minimaal 4,5 dH x 17,8 gram = 80,1 gram kalk bevat op 1000 liter
  • maximaal 10 dH x 17,8 gram = 178 gram kalk bevat op 1000 liter
De waterhardheid voor Rijssen en omgeving is 4,8 dH tot 8,6 dH

Hoe komt kalk in ons water?

Voor het water bij ons uit de kraan stroomt heeft het al een hele weg afgelegd als rivierwater of als grondwater. Tijdens deze reis zijn er allerlei stoffen in het water verzeild geraakt. De meeste van deze stoffen worden uit het water gefilterd zodra het aankomt in de waterzuiveringsinstallatie van de watermaatschappij. Echter, deze zuiveringsinstallaties filteren niet alles uit het water. De mineralen magnesium en calciumwaterstofcarbonaat zijn niet schadelijk voor onze gezondheid en kunnen daarom gewoon in het water blijven. Toch kunnen deze twee stoffen wel hele nare sporen achterlaten. De waterhardheid in Rijssen wordt dan ook bepaald door de omgeving.

De gevolgen van hard water

Wij hebben zojuist verteld dat hard water veel kalk bevat. Dit harde water brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar ondanks het feit dat het harde water geen risico vormt voor je gezondheid, kan de waterhardheid in Rijssen wel zijn sporen achterlaten op jou en je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kalkaanslag in je badkamer, wat ervoor zorgt dat je elke week weer hard staat te boenen om de badkamer schoon te krijgen. De chemische schoonmaakmiddelen die je moet aanschaffen om je badkamer van kalkaanslag te ontdoen, zijn daarnaast niet goedkoop. Maar niet alleen je sanitair kan lijden onder hard water. Ook je servies ontkomt er niet aan. Glaswerk, servies en bestek kunnen dof worden door kalkaanslag. Een ander gevolg van hard water is dat de kalkaanslag op langere termijn verstoppingen kan veroorzaken in je leidingen. Daarnaast kunnen water verbruikende en water gebruikende apparaten, denk hierbij aan de vaatwasser, de wasmachine, het koffiezetapparaat, een kortere levensduur hebben vanwege kalkaanslag op warmte elementen en in leidingen. Het vervelende van het willen schoonmaken van al deze dingen is dat kalk ervoor zorgt dat schoonmaak- en reinigingsmiddelen en zeep heel slecht oplossen, schuimen en reinigen in hard water. Zo zorgt het harde water ervoor dat je van de ene ergernis in de andere rolt.

Waterhardheid in Rijssen terugbrengen naar nul

De waterhardheid in Rijssen kan voor een hele verzameling ergernissen zorgen. Naast het feit dat het gevolgen heeft voor jouw huis en bezittingen, kan het ook gevolgen hebben voor jou. Zo kan hard water je huid uitdrogen, wat zorgt voor een trekkend en jeukend gevoel. Tevens kan het je haar dof en stug maken. Om voorgoed van al deze ergernissen af te zijn kan je ervoor kiezen om een BWC waterontharder in Rijssen te laten installeren. De installatie van een waterontharder brengt een heleboel voordelen met zich mee:

  • Jouw apparaten, zoals de waterkoker of de wasmachine, gaan langer mee. De leidingen en warmte elementen lijden niet langer onder kalkaanslag en doen beter hun werk.
  • Omdat de leidingen en warmte elementen van je apparaten vrij zijn van kalkaanslag, gebruiken deze aanzienlijk minder energie, wat resulteert in een lagere energierekening.
  • Onthard water is een natuurlijke, milieuvriendelijke en gezondheidsrisicovrije ontkalker van leidingen en apparaten.
  • Onthard water is een noemenswaardig stuk beter in het verwijderen van vlekken in kleding dan hard water. In combinatie met een vlekkenverwijderingsmiddel is dit uiteraard nog meer het geval.
  • Je drinken, zoals thee of limonade, zal beter gaan smaken. Kalk heeft de nare eigenschap dat het een soort olieachtig laagje over het drinken heen legt. Dit laagje doet afbreuk aan de smaak van het drinken. Daarnaast zorgt kalk ervoor dat er meer van de grondstof nodig is om de gewenste smaak te creëren.

Waterhardheid in Rijssen

BWC waterontharders, dé oplossing hard water

De waterhardheid in Rijssen kan opgelost worden door een waterontharder te laten installeren. Bij BWC hebben wij onze eigen productlijn met waterontharders. De waterontharders van BWC hebben als bijkomend voordeel dat er voor elke situatie een passende ontharder bestaat. Zo kan iedereen in wat voor situatie dan ook genieten van onthard water. Onze jarenlange ervaring op het gebied van waterhardheid en waterontharders en de passie voor ons vak zorgen ervoor dat wij iedereen van een passend advies kunnen voorzien. Wil je meer weten over een van onze producten of wil je een waterontharder kopen? Neem contact met ons op via: 0522 – 47 11 47. Wij staan je graag te woord! Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden, vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan via onze website.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.