waterhardheid Nijmegen

Waterhardheid in Nijmegen: 7-12 dH

Het kraanwater in Nijmegen is behoorlijk hard. De waterhardheid in Nijmegen ligt tussen de 7 en 12 dH. Ook voor de omliggende plaatsen, zoals Wijchen, Lent, Groesbeek, Beuningen en Malden geldt dat er behoorlijk veel kalk (calcium en magnesium) in het kraanwater aanwezig is. Dat heeft geen nadelige gevolgen voor onze gezondheid, maar kan wel tot andere problemen leiden. Kalk zet zich bijvoorbeeld af tegen de leidingen en tegen verwarmingselementen van bijvoorbeeld je wasmachine. Om tot dezelfde resultaten te komen, dienen de apparaten harder te werken en verbruiken ze meer energie. Dit zie je vervolgens weer terug in je hoge energierekening.

BWC heeft een oplossing voor dit probleem: een kwalitatieve waterontharder installeren! Met gebruik van een waterontharder bespaar je op de energienota en heb je gegarandeerd 100% kalkvrij water.

Met kalkvrij water een lagere energienota

Behoorlijk hard water in Nijmegen

In ons kraanwater is kalk aanwezig. Dit komt doordat het water gewonnen wordt uit de Nederlandse bodem. De bodem in Nederland is opgebouwd uit verschillende lagen die onder andere kalk bevatten. Hoeveel kalk er in het water aanwezig is, verschilt per regio. De waterhardheid in Nijmegen is behoorlijk hard: 7-12 dH.

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water
waterhardheid in Nijmegen

De gevolgen van kalkrijk water

Wanneer er zich kalkdeeltjes in het water bevinden, mengen de schoonmaakproducten zich minder goed met het water. Bij kalkvrij water heb je dus minder schoonmaakproducten en zeep nodig. Een ander gevolg van kalkhoudend water zijn de kalkstrepen die je na het ramen wassen op je ramen ziet. Nadrogen is vaak noodzakelijk bij gebruik van kalkhoudend water. De waterhardheid in Nijmegen ligt tussen de 7 en 12 dH, dat is dus behoorlijk hard water. Ook liever streeploos ramen wassen zonder nadrogen? Dan is een waterontharder in Nijmegen een goed idee. Kalkaanslag is dan verleden tijd en oude kalkaanslag verdwijnt na verloop van tijd ook!

Andere gevolgen van hard water:

  • een hogere energienota
  • kalkafzetting in de leidingen en ketelaanslag
  • een kortere levensduur van water gebruikende apparaten
  • dof haar en droge huid
  • kalkaanslag op je bestek, glaswerk en servies
  • kalkaanslag op je sanitair en tegels

Geen kalk meer in het water

Een waterontharder kopen? BWC heeft 25 jaar ervaring op het gebied van het ontharden van water. Daarnaast beschikken wij over een eigen productielijn waterontharders: de Omega serie. Binnen deze serie zijn verschillende modellen beschikbaar, zodat er altijd wel een passend model waterontharder voor elk huishouden beschikbaar is. Wil jij ook een waterontharder in Nijmegen laten installeren door BWC? Neem dan contact met ons op en gebruik voortaan zacht water bij het schoonmaken. Vergeet niet minder zeep te gebruiken bij het ramen wassen, anders krijg je in plaats van kalkstrepen, zeepstrepen op je raam. Door de waterhardheid in Nijmegen terug te brengen naar 0 dH, geniet je van de vele voordelen van kalkvrij water!

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs

Met een waterontharder van BWC heb je altijd een waterontharder op maat. De verschillende series hebben elk hun eigen specifieke kenmerken en dat maakt ze geschikt voor elk huishouden. Meer weten over de verschillende waterontharders van BWC of een vrijblijvende afspraak maken met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.