waterhardheid Hoogeveen

Waterhardheid in Hoogeveen: 8 – 10 dH

In Hoogeveen heeft het water een gemiddelde waterhardheid van 8 tot 10 dH. Dat betekent dat het water tamelijk veel kalk bevat. Het kalk in ons water is niet schadelijk voor onze gezondheid, maar brengt wel vervelende gevolgen met zich mee. Zo hebben gezinnen met een waterhardheid van 8 tot 10 dH in Hoogeveen last van kalkaanslag op hun sanitair, leidingaanslag en ketelaanslag, last van een drogere huid en doffer haar en is de smaak van thee en koffie wat bitterder. Ook in de omgeving van Hoogeveen, zoals in Zuidwolde, Elim, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld en Echten, ligt de waterhardheid tussen 8 en 10 dH.

Met een waterontharder van BWC 100% zacht water

Wat is hard water

Hard water is kalkrijk water. Het water in Nederland wordt uit de bodem gewonnen. In onze bodem bevinden zich verschillende kalklagen, die het kalk in het water veroorzaken. Hoe hard het water is, is afhankelijk van de regio waarin je woont. De waterhardheid in Hoogeveen ligt tussen de 8 dH en 10 dH en is tamelijk hard:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

Een waterontharder kopen bij BWC zorgt ervoor dat jouw water 100% zacht en kalkvrij wordt. De waterhardheid van je water in Hoogeveen gaat dan van 8 tot 10 dH naar 0 dH!

waterhardheid in Hoogeveen

Genieten van zacht water in Hoogeveen

Hoewel hard water niet schadelijk is voor de gezondheid, kent het wel vervelende gevolgen. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van je woning. Het boenen op kalkaanslag is een vervelend werkje. Met verschillende schoonmaakproducten blijf je hard poetsen. Na installatie van een waterontharder is de waterhardheid bij jou thuis in Hoogeveen 0 dH en zet zich geen nieuwe kalk meer af op je sanitair. In je badkamer en keuken heb je geen last meer van nieuwe kalkaanslag. Ook verdwijnt na verloop van tijd je oude kalkaanslag. Daarnaast gebruik je bij het poetsen minder schoonmaakmiddelen en is nadrogen niet meer nodig.

Wat is waterhardheid

We spreken over waterhardheid in Hoogeveen en hebben het over hard en zacht water, maar wat houdt dit precies in? In omgeving Hoogeveen ligt de waterhardheid tussen 8 en 10 dH. Dat geeft aan dat in elke 1000 liter kraanwater 8 tot 10 x 17,8 gram kalk aanwezig is. Per 1000 liter zitten er dus 142 tot 178 gram kalkdeeltjes in ons water. En hoewel dit niet schadelijk is, heeft kalkhoudend water wel vervelende gevolgen, die op te lossen zijn met een waterontharder. Na installatie van een waterontharder in Hoogeveen geniet je van kalkvrij water. En kalkvrij water heeft vele voordelen:

  • zacht voor huid en haar
  • een lagere energienota
  • kalkvrij sanitair
  • een verlengde levensduur voor apparatuur

Hard water in Hoogeveen

BWC heeft al 25 jaar ervaring op het gebied van waterontharders en kalkvrij water. Wil je de waterhardheid bij jou thuis in Hoogeveen of omgeving ook naar 0 dH brengen? Laat dan een waterontharder van BWC installeren: Gegarandeerd 100% kalkvrij water en een waterontharder op maat. Dus voor elk huishouden hebben wij een geschikt model beschikbaar. Bij ons kun je terecht voor advies op maat. Wij komen vrijblijvend bij je langs, bekijken de situatie en bespreken jouw situatie.

Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken. Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.