Waterhardheid in Groningen: 9-11 dH

Het kraanwater in Groningen heeft een waterhardheid van 9-11 dH. Dat betekent dat er tamelijk veel kalkdeeltjes in het water zitten. Kalk in het water is niet schadelijk voor onze gezondheid, maar brengt wel problemen met zich mee. Denk aan kalkaanslag op sanitair, in waterverbruikende apparaten en leidingen. Ook water dat tamelijk veel kalk bevat, brengt deze problemen met zich mee. De 9-11 dH waterhardheid in Groningen, geldt ook voor de omliggende plaatsen zoals Haren, Paterswolde, Eelde, Ten Boer, Bedum en Zuidhorn.

Het kraanwater in Groningen is tamelijk hard: 9-11 dH

Tamelijk hard water in Groningen?

Kalkhoudend water wordt ook wel hard water genoemd. Doordat ons leidingwater uit de Nederlandse bodem gewonnen wordt, bevat ons water kalkdeeltjes. Ook in Groningen is dat het geval. De waterhardheid in Groningen is 9-11 dH. Dat is tamelijk hard water:

 • 0-4 dH: zacht water
 • 4-12 dH: tamelijk hard water
 • 12-20 dH: behoorlijk hard water
 • 20-30 dH: zeer hard water

Na installatie van een waterontharder in Groningen, verdwijnt de kalk uit je kraanwater en zal de kalkaanslag verdwijnen.

Waterhardheid in Groningen

Wat is hard water

We spreken ook over de waterhardheid in Groningen en gebruikend e termen hard en zacht water, maar wat houdt dat precies in? In de omgeving van Groningen is de waterhardheid 9-11 dH. Dat betekent dat er in elke 1000 liter leidingwater 9 tot 11 x 17,8 gram kalk zit. Per 1000 liter water bevinden zich dus 160 tot 196 gram kalkdeeltjes in het kraanwater in Groningen. De aanwezigheid van kalkdeeltjes in het water is niet schadelijk voor onze gezondheid , maar brengt wel vervelende gevolgen met zich mee:

 • kalkafzetting in de leidingen en ketelaanslag
 • een hogere energienota
 • een kortere levensduur van water gebruikende apparaten
 • dof haar en droge huid of andere huidproblemen
 • doffe aanslag op bestek, glaswerk en servies
 • kalkaanslag op je sanitair en tegels
 • verhoogd zeepgebruik

Gelukkig zijn de problemen van hard water uitstekend op te lossen en kan kalkaanslag voorkomen worden. Door een kwalitatieve waterontharder van BWC te installeren, reken je af met de problemen. De waterhardheid in Groningen bij jou thuis, gaat dan van 9-11 dH naar 0 dH!

BWC: de beste keus

Wil jij eenĀ waterontharder kopen of ben je op zoek naar meer informatie? Op het gebied van waterhardheid en waterontharders kan BWC, met meer dan 25 jaar ervaring, je veel vertellen. Om de waterhardheid in Groningen naar beneden te brengen, installeer je dan ook een waterontharder van BWC. Onze adviseurs komen vrijblijvend bij je langs en geven je advies op het gebied van water ontharden. Daarnaast bespreken ze de mogelijkheden met je. Waar plaats je een waterontharder en hoe wordt deze aangesloten? Ook voor al je vragen kun je bij hen terecht.

De waterontharder van BWC wordt direct na de watermeter aangesloten. Op deze manier gebruik je door het hele huis kalkvrij water. Leidingen worden langzaamaan kalkvrij en slibben niet dicht. Een goede waterdoorstroom is het gevolg.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.