waterhardheid in emmen

Waterhardheid in Emmen

Het kraanwater in Nederland bevat kalkdeeltjes. Dat drukken we uit in waterhardheid. De waterhardheid in Emmen is 8-10 dH. Dat is tamelijk hard en betekent dat er tamelijk veel kalkdeeltjes in het kraanwater aanwezig zijn. Ook voor de omgeving van Emmen, zoals in Erm, Sleen, Ter Apel, Klazienaveen en Emmer-Compascuum, geldt dat het water tamelijk hard is. Dit is niet schadelijk voor onze gezondheid, maar hard water brengt wel andere problemen met zich mee. Zo hebben huishoudens die gebruik maken van tamelijk hard water last van kalkaanslag in de badkamer, keuken en het toilet. Daarnaast heeft het servies, bestek en glaswerk vaak zijn glans verloren en oogt het dof. Ook voor de huid zorgt kalkhoudend water voor problemen, bijvoorbeeld een droge huid en huidirritatie.

De waterhardheid in Emmen is 8-10 dH

Tamelijk hard water in Emmen

Ons leidingwater bevat kalk. Dat komt doordat ons water uit de bodem gewonnen wordt en de Nederlandse bodem bevat verschillende kalklagen, die het kalk in ons water veroorzaken. Wat de waterhardheid van jouw kraanwater is, is afhankelijk van de regio waarin je woont. De waterhardheid in Emmen ligt tussen 8 dH en 10 dH. Daarmee is het water tamelijk hard:

 • 0-4 dH: zacht water
 • 4-12 dH: tamelijk hard water
 • 12-20 dH: behoorlijk hard water
 • 20-30 dH: zeer hard water

Na installatie van een waterontharder van Best Water Choice maak je voortaan gebruik van kalkvrij water. De waterhardheid van jouw water in Emmen gaat dan van 8-10 dH naar 0 dH!

Waterhardheid in Emmen

Waterhardheid, wat is dat?

De aanwezigheid van kalk in ons water wordt uitgedrukt in waterhardheid. In Emmen ligt de waterhardheid tussen 8 dH en 10 dH. Dat betekent dat er in elke 1000 liter leidingwater in Emmen 8 tot 10 x 17,8 gram kalk aanwezig is. Per 1000 liter zitten er dus 142 tot 178 gram kalkdeeltjes in het leidingwater. Kalk in ons water is niet schadelijk, maar heeft wel vervelende gevolgen. Deze problemen zijn echter op te lossen door een waterontharder te installeren. Na installatie van een waterontharder in Emmen profiteer jij van de voordelen van een waterontharder:

 • kalkvrije badkamer en kalkvrij sanitair
 • lagere energiekosten
 • betere smaak van koffie, thee en limonade
 • schoon en helder wasgoed
 • geen droge huid meer
 • glanzend haar
 • makkelijker schoonmaken
 • minder zeepverbruik
 • zout en antikalk producten zijn overbodig

Een waterontharder laten installeren in Emmen

WIl jij ook een waterontharder kopen? BWC Waterontharders heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van waterontharders. Daarbij ontwikkelden wij onze eigen productielijn waterontharders. Deze productielijn Omega waterontharders kent verschillende series en modellen. Elke serie en elk model beschikt over specifieke eigenschappen. Voor elk huishouden is er dus wel een geschikt model beschikbaar. Of je gezin nu uit 2 personen of 6 personen bestaat. Met een waterontharder van BWC heb je altijd een waterontharder op maat in huis.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.