waterhardheid Doetinchem

Waterhardheid in Doetinchem

Het water in Doetinchem is behoorlijk hard. De waterhardheid voor Doetinchem en omgeving ligt tussen 10 en 15 dH. Dat betekent dat er behoorlijk veel kalk in het water aanwezig is. Dat is niet schadelijk voor onze gezondheid, maar brengt wel wat ongemakken met zich mee. Zo hebben de huishoudens in Doetinchem veel last van kalkaanslag. Dit zie je terug op de badkamertegels, het sanitair, aanrechtbladen en ramen. Hard boenen helpt vaak niet om deze aanslag te verwijderen.

BWC komt met een oplossing voor dit probleem: een waterontharder op maat! Met een waterontharder van BWC heb je geen last meer van kalkaanslag, maar gegarandeerd 100% kalkvrij water. Hard boenen is niet meer nodig, er zet zich geen kalk meer af tegen het sanitair, de tegels en de leidingen. Ook oude kalkaanslag zal na verloop van tijd verdwijnen.

De waterhardheid in Doetinchem ligt tussen de 10 en 15 dH

Hard water in Doetinchem

In Doetinchem spreken we van behoorlijk hard water. De waterhardheid in Doetinchem en de omliggende plaatsen zoals Zelhem, Halle, Varsseveld, Terborg en Wehl ligt tussen de 10 en 15 dH. Dat betekent dat er behoorlijk veel kalk in het leidingwater aanwezig is:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

Ons leidingwater wordt uit de bodem gewonnen. De bodem in Nederland bevat verschillende kalklagen. Hierdoor vinden we kalk (calcium en magnesium) terug in ons leidingwater. De hoeveelheid kalk in ons water wordt uitgedrukt in waterhardheid. In Doetinchem is het water behoorlijk hard. Hoe hard je leidingwater is, hangt af van de regio waarin het gewonnen wordt.


waterhardheid in Doetinchem

De gevolgen van hard water

Hard water brengt verschillende problemen met zich mee. Niet alleen zet het kalk zich af tegen tegels, sanitair, aanrechtbladen en ramen, wat we kalkaanslag noemen. Ook vinden we de kalkaanslag terug in leidingen, water gebruikende apparaten en ketels, door de hoge waterhardheid in Doetinchem. Kalkaanslag in leidingen, apparaten en ketels zorgt ervoor dat er harder gewerkt moet worden door de apparatuur om tot hetzelfde resultaat te komen. Water gebruikende apparaten begeven het daarom eerder. Ook valt de energierekening hoger uit. Een waterontharder kopen bij BWC zorgt ervoor dat deze problemen voorgoed verleden tijd zijn.

De voordelen van een waterontharder

Wanneer voor een waterontharder in Doetinchem kiest wordt de waterhardheid teruggebracht naar 0 dH. Je kunt nu profiteren van de voordelen van zacht water:

  • zacht voor huid en haar
  • een lagere energienota
  • kalkvrij sanitair
  • een verlengde levensduur voor apparatuur
  • streeploos ramen wassen
  • verminderd zeepgebruik

Een waterontharder van BWC

Wanneer je kiest voor een waterontharder van BWC, ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. BWC heeft 25 jaar ervaring op het gebied van het ontkalken van water. Welk model waterontharder het meest voor jou, je huishouden of je bedrijf geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Dankzij de ervaring van BWC kunnen wij je uitstekend adviseren op dit gebied. In een vrijblijvend adviesgesprek worden de mogelijkheden besproken en de modellen doorgenomen. Ook kunnen we je adviseren met betrekking tot de plaatst waar het model waterontharder kan komen te staan. Neem contact met ons op of laat een bericht achter op deze website.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.