Waterhardheid in Appingedam

Waterhardheid in Appingedam

Het water in Appingedam is tamelijk tot behoorlijk hard. De waterhardheid in Appingedam en omgeving ligt tussen de 6,5 dH en 12,5 dH. Dat betekent dat er tamelijk tot behoorlijk veel kalkdeeltjes in het water zitten. De naam kalk is een verzamelnaam voor de mineralen calciumwaterstofcarbonaat en magnesium. Deze kalkdeeltjes zijn geen gevaar voor onze gezondheid, maar kunnen wel behoorlijk wat schade aanrichten aan de leidingen en aan apparaten die met water in aanraking komen. Daarnaast zorgen deze deeltjes ervoor dat badkamertegels, het sanitair, glaswerk, bestek en ramen bijna niet schoon te krijgen zijn. Hard boenen en verschillende schoonmaakmiddelen zijn vaak niet afdoende.

Veel huishoudens in Appingedam lopen tegen dit probleem aan en daar heeft BWC Waterontharders een oplossing voor. Wij leveren een waterontharder op maat! Met onze waterontharder in huis heb je geen last meer van kalkaanslag en wordt het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. Jouw water is 100% kalkvrij en daarmee is het harde boenen verleden tijd. Als bijkomend voordeel zal door het gebruik van kalkvrij water de oude kalkaanslag op den duur vanzelf verdwijnen.

Het kraanwater in Appingedam heeft een hardheid tussen de 6,5 en 12,5 dH.

De waterhardheid in Appingedam uitgelegd

De waterhardheid in Appingedam is tamelijk tot behoorlijk hoog. Dat geldt ook voor de omliggende plaatsen zoals Delfzijl, Meedhuizen, Loppersum, Termunterzijl, Godlinze en Oosterwijtwerd. De waterhardheid in Appingedam en omgeving ligt tussen de 6,5-12,5 dH. Ter vergelijking:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

We hebben het over de tamelijk tot behoorlijk hoge waterhardheid in Appingedam, maar wat houdt dat precies in? Waterhardheid wordt uitgedrukt in de volgende formule: 1 dH is 17,8 gram aan kalkdeeltjes op 1000 liter water. Dat houdt dus in dat een waterhardheid van 6,5 dH (x 17,8 gram) betekent dat er voor 115,7 gram aan kalkdeeltjes in 1000 liter water zit. Dit is de minimum hoeveelheid kalkdeeltjes in het water van Appingedam en omgeving. Het maximum is 222,5 gram per 1000 liter. Al deze kalkdeeltjes kunnen voor vervelende situaties zorgen. Een waterontharder kopen en laten installeren in Appingedam zorgt ervoor dat deze vervelende situaties verleden tijd zijn.

Waterhardheid in Appingedam

De gevolgen van de waterhardheid in Appingedam

Het leidingwater in Nederland wordt gewonnen uit grondwater of rivierwater. In beide gevallen heeft het water al een hele weg afgelegd. Tijdens deze reis heeft het allemaal mineralen opgenomen. Deze mineralen, calcium en magnesium, kunnen voor problemen zorgen, zoals onder andere:

  • Dof en stug haar
  • Drogere huid die snel begint te ‘trekken’
  • Ketelaanslag en leidingaanslag
  • Kalkaanslag op het sanitair
  • Kalkstrepen op de ramen na het ramenwassen

De oplossing voor de het harde water in Appingedam

Ook al is een hoge waterhardheid, zoals in Appingedam, niet schadelijk voor je gezondheid, de problemen die het kan veroorzaken worden als erg vervelend ervaren. Na het aanschaffen van een BWC Waterontharder ben je voorgoed verlost van deze vervelende dingen. Niet alleen zorgt het ontharde water ervoor dat je huid zachter aanvoelt, je zult gaan merken dat je minder zeep hoeft te gebruiken en dat apparaten zoals de waterkoker en het koffiezetapparaat langer meegaan. Een bijkomend voordeel van het ontharde water is dat de kalkaanslag in de leidingen zat langzaam maar zeker verdwijnt door het ontharde water. Kortom, met een waterontharder in Appingedam bespaar je op de langere termijn niet alleen veel geld maar ook veel tijd!

BWC, gewoon de beste oplossing

Kies je voor BWC, dan kies je voor jarenlange ervaring, maatwerk en kwaliteit. BWC heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van waterontharders en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om te bepalen welk model waterontharder uit ons brede assortiment het meest geschikt is voor jou situatie, kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Samen met jou kijken wij dan naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0522-471147 of laat een bericht achter op onze site!Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.