waterhardheid in Apeldoorn

Waterhardheid in Apeldoorn

Het water in Apeldoorn heeft een waterhardheid van waarde 4 tot 7 dH. Het water is daarmee tamelijk hard in deze omgeving. Ook voor naastgelegen plaatsen, zoals Borculo, Beekbergen, Vaassen, Twello, Klarenbeek en Loenen is de waterhardheid 4 tot 7 dH. Tamelijk hard water leidt tot verschillende ongemakken, zoals kalkaanslag op je sanitair, dof en droog haar en een verhoogd zeepgebruik.

De waterhardheid in Apeldoorn heeft een waarde van 4 tot 7 dH

Tamelijk hard water

Met een waterhardheid waarde van 4 tot 7 dH is het kraanwater in Apeldoorn tamelijk hard. Er bevinden zich tamelijk veel kalkdeeltjes in het water. Die kalkdeeltjes vinden we terug in ons water, omdat het kraanwater uit de Nederlandse bodem gewonnen wordt. Deze bodem bevat verschillende kalklagen en de waterhardheid van het water is dan ook regio afhankelijk. Het water in Apeldoorn is met een waterhardheid van 4-7 dH tamelijk hard:

  • 0-4 dH: zacht water
  • 4-12 dH: tamelijk hard water
  • 12-20 dH: behoorlijk hard water
  • 20-30 dH: zeer hard water

Met het installeren van een waterontharder in Apeldoorn verdwijnt het kalk uit je kraanwater en breng je de waterhardheid terug naar 0 dH.

Waterhardheid in Apeldoorn

Gevolgen kalkrijk water

Water dat rijk is aan kalk brengt vervelende effecten met zich mee. Kalkrijk water is weliswaar niet schadelijk voor onze gezondheid of het milieu, maar het heeft wel nadelige gevolgen voor ons sanitair. Zeker wanneer je een nieuwe badkamer hebt gekocht met glanzende tegels, is kalkaanslag erg vervelend. Boenen helpt vaak niet en chemische ontkalkingsmiddelen zijn prijzig. Voorkomen van kalkaanslag is dan ook beter dan genezen. En BWC heeft daar de oplossing voor: een kwalitatieve waterontharder. Een waterontharder kopen en installeren zorgt ervoor dat er alleen nog maar kalkvrij water door de leidingen van je woning stroomt. Je hebt geen last meer van die vervelende kalkaanslag. Je nieuwe badkamer blijft zo kalkvrij!

Naast kalkaanslag op je sanitair en tegels kent kalkrijk water nog meer nadelige gevolgen:

  • een hogere energienota
  • kalkafzetting in de leidingen en ketelaanslag
  • een kortere levensduur van water gebruikende apparaten
  • dof bestek, glaswerk en servies
  • dof haar en droge huid
  • verhoogd gebruik schoonmaakmiddelen

Oplossing voor hard water in Apeldoorn

Met een waterhardheid van 4 tot 7 dH is het water in Apeldoorn tamelijk hard. Een oplossing voor de problemen dat tamelijk hard water met zich meebrengt is de installatie van een waterontharder. BWC Waterontharders heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van ontkalken van water. Wij stellen dan ook kwalitatieve eisen aan de waterontharders waar wij mee werken. Zo ontwikkelden wij onze eigen productielijn waterontharders. Ook voor Apeldoorn, waar de waterhardheid 4 tot 7 dH is, hebben wij waterontharders op maat. Binnen onze lijn met Omega waterontharders hebben wij verschillende series en modellen beschikbaar. Of je gezin nu uit 4 personen of 8 personen bestaat, er is altijd wel een geschikt model aanwezig!

Bekijk onze Omega waterontharders


Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.