waterhardheid in Amsterdam

Waterhardheid in Amsterdam

Met een waterhardheid van 8,4 dH is de waterhardheid in Amsterdam tamelijk hoog. Ondanks het feit dat hard water niet schadelijk is voor je gezondheid, kan het wel nadelige gevolgen hebben voor jouw woning, jouw eigendommen en ook voor jezelf. De waterhardheid in Amsterdam geldt ook voor de omliggende plaatsen zoals Diemen, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Muiden en Zaandam. Ook in deze plaatsen zijn de gevolgen van het harde water goed merkbaar. Wil jij voorgoed verlost zijn van de gevolgen van hard water? Dan ben je bij BWC aan het juiste adres. Door een BWC waterontharder in Amsterdam te laten installeren kan jij voortaan overal in jouw woning genieten van heerlijk zacht water.

Met een waterhardheid van 8,4 dH is de waterhardheid in Amsterdam tamelijk hoog

Wat is hard water?

De waterhardheid in Amsterdam is 8,4 dH. De hardheid van het leidingwater wordt bepaald door de hoeveelheid kalkdeeltjes in ons leidingwater. Kalkdeeltjes is een verzamelnaam voor de stoffen calciumwaterstofcarbonaat en magnesium. Het Nederlandse leidingwater wordt gewonnen uit grondwater en de Nederlandse bodem bevat een aantal kalklagen. Voordat het grondwater bij de zuiveringsinstallaties aankomt, passeert het de kalklagen. De kalkdeeltjes komen in het grondwater terecht en wordt er bij de zuiveringsinstallaties niet uitgefilterd, omdat kalk niet schadelijk is voor onze gezondheid. Hoe meer kalklagen de bodem bevat, hoe hoger de uiteindelijke hardheid van het water. De waterhardheid in Amsterdam en de rest van Nederland wordt uitgedrukt in een Duitse hardheid, dH. Hoe hoger de dH waarde, hoe harder het leidingwater. De waterhardheid in Amsterdam is tamelijk hoog:

 • 0-4 dH: zacht water
 • 4-12 dH: tamelijk hard water
 • 12-20 dH: behoorlijk hard water
 • 20-30 dH: zeer hard water
Waterhardheid in Amsterdam

De gevolgen van de waterhardheid in Amsterdam

Het harde water in Amsterdam brengt allerlei nare gevolgen met zich mee. De kalkdeeltjes in het water kunnen voor leidingaanslag en ketelaanslag zorgen. De kalkdeeltjes kunnen zich ook gaan hechten aan warmte elementen van water behoevende apparaten. Hierdoor moet het apparaat harder en/of langer werken om het gewenste resultaat te behalen, met als gevolg dat de energierekening hoger uitvalt. Een ander gevolg van hard water is kalkaanslag op het sanitair. De kalkdeeltjes vormen een doffe, hardnekkige aanslag die ervoor zorgt dat zelfs net vernieuwd sanitair al na enkele weken oud kan lijken. Andere nare gevolgen van hard water zijn een droge huid, dof en stug haar, grauw en stug wasgoed en dof servies, glaswerk en bestek.

De oplossing voor de waterhardheid in Amsterdam

Wil jij voorgoed verlost zijn van de nare gevolgen van hard water? Dan ben je bij Best Water Choice aan het juiste adres. Een waterontharder kopen zorgt ervoor dat het water in jouw woning 100% kalkvrij is. De werking van een BWC waterontharder zorgt ervoor dat het leidingwater volledig onthard wordt. Voordat het leidingwater jouw woning binnenstroomt, stroomt het eerst door de waterontharder heen. In de waterontharder wordt het water over kwalitatief hoogwaardige hars gesproeid. De kalkdeeltjes hechten zich aan de hars en het ontharde water stroomt jouw woning binnen, zodat jij overal in jouw woning kunt genieten van heerlijk zacht water.

De voordelen van een waterontharder

EenĀ waterontharder kopen kent diverse voordelen:

 • Kalkvrije badkamer en kalkvrij sanitair
 • Zacht en helder wasgoed
 • Streeploos ramen wassen
 • Verzacht huid en haar
 • Minder last huidirritatie
 • Vergemakkelijkt schoonmaken
 • Minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen
 • Koffie, thee en limonade beter van smaak
 • Langere levensduur apparaten
 • Blijvend mooi servies, glas en bestek
 • Besparen op energiekosten
 • Geen ketel- en leidingaanslag
 • Zout en anti-kalkmiddelen overbodig
Bekijk de voordelen van de waterontharder

Een waterontharder kopen

Jarenlange ervaring en een passie voor ons vak hebben ervoor gezorgd dat wij van Best Water Choice een productielijn met eigen waterontharders konden ontwikkelen. De waterontharders van BWC zorgen ervoor dat het water in jouw woning geen kalk meer bevat. Ben jij de eigenaar van een horecagelegenheid of ben je op zoek naar een waterontharder voor jouw woning? Ons brede assortiment bevat een waterontharder voor elke situatie. Van waterontharders in Amsterdam voor bedrijven en grote huishoudens tot waterontharders voor kleine huishoudens, wij van BWC zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van de voordelen van een waterontharder in Amsterdam. Wil jij voorgoed verlost zijn van de gevolgen van de waterhardheid in Amsterdam? Dan ben je bij BWC aan het juiste adres. Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

afspraak maken


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.