Voordelen van een waterontharder

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Waterontharders zijn geschikt voor elk huishouden. Of je nu veel of weinig gebruik maakt van je douche, of je nu veel of weinig was hebt: een waterontharder komt altijd van pas. Zacht water brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Niet alleen is het water nu kalkvrij, ook gaat al uw apparatuur dat in contact met water komt langer mee. Op deze manier verdient de waterontharder zichzelf terug!

Voordelen van een waterontharder op een rijtje:

 

Kalkvrije badkamer en kalkvrij sanitairkalkvrij sanitair

Wanneer je een waterontharder aansluit op je waterleiding, verdwijnt de kalk uit je water. Hierdoor kun je genieten van zacht water in je hele huis. Het zachte water heeft als voordeel dat er zich geen nieuwe kalkaanslag meer vormt op het sanitair en de tegels van je badkamer. Ook de voegen blijven behouden. Maar ook oude kalkaanslag zal verdwijnen. Je badkamer is weer als nieuw! Bovendien is het nadrogen van de douchecabine, badkuip of wastafel niet meer nodig. Het water droogt streeploos op.

 

zacht en helder wasgoedZacht en helder wasgoed

Je wasgoed komt na installatie van de waterontharder lekker zacht en mooi helder uit de wasmachine. Tevens blijft je kleding, de handdoeken en ander textiel veel langer mooi. Wanneer je de was doet met kalkvrij water, betekent dat dat er geen kalkrestjes meer achterblijven in je wasgoed, wat weer leidt tot zachter wasgoed. Een ander voordeel van zacht water is dat je het gebruik van waspoeder kunt halveren en het antikalkproducten overbodig maakt!

 

Streeploos ramen wassenstreeploos ramen wassen

Voor echt schone ramen is kalkvrij water dé oplossing! Doordat er helemaal geen kalk meer in het water zit verdwijnen de kalkstrepen die je na het ramen wassen vaak achterblijven op je raam volledig. Wanneer je ramen wast met kalkhoudend water, worden de ramen op den duur minder mooi. Dat komt doordat er laagje voor laagje steeds meer kalk op wordt afgezet. Wanneer je dit wil verwijderen, moet je hard poetsen. Na installatie van een waterontharder is dit niet meer nodig. Je kunt de ramen gewoon wassen op de manier die je gewend bent. Er wordt geen kalk meer afgezet op het raam en op den duur verdwijnt alle kalk. Let wel op dat je minder zeep gebruikt nu je je ramen wast met zacht water, anders krijg je in plaats van kalkstrepen, zeepstrepen!

 

verzacht huid en haarVerzacht huid en haar

Door gebruik van kalkvrij water voelt de huid zachter aan en verminderen de huidproblemen. Ook je haar geniet van het kalkvrije water. Wanneer je je haren wast met kalkhoudend water blijft er een laagje kalk op je haar achter en dat zorgt voor stug en dof haar. Door gebruik van een waterontharder wordt het haar soepel en gaat het meer glanzen. Een crèmespoeling of conditioner is dus niet meer nodig!

 

Minder last huidirritatieminder huidirritatie

De huid produceert een vetlaag ter bescherming van je huid. Deze vetlaag wordt door kalk verminderd, vanwege de ontvettende werking van kalk. Dat kan leiden tot huidproblemen, zoals een droge huid, winterhanden, eczeem, jeuk of andere irritatie. Door gebruik te maken van een waterontharder verminderen de klachten of verdwijnen ze zelfs helemaal.

 

makkelijk schoonmakenVergemakkelijkt schoonmaken

Minder hard boenen, ook dat is een voordeel van kalkvrij water. Doordat schoonmaakmiddelen beter werken, zich geen nieuwe kalkaanslag meer hecht aan de oppervlakten en bestaande kalkaanslag oplost, hoef je niet meer zo hard te boenen. Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk! Ook nadrogen is niet meer nodig; de oppervlakten drogen streeploos op!

 

Minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelenminder schoonmaakproducten nodig

Kalkvrij water reageert beter met zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen. Doordat het water de middelen veel beter opneemt dan wanneer je gebruik maakt van kalkhoudend water schuimt het water beter en heb je veel minder van het product nodig dan wanneer je kalkhoudend water gebruikt. Je bespaart dus op de schoonmaakkosten!

 

betere smaak drinkenKoffie, thee en limonade beter van smaak

Hoe zachter het water, hoe smaakvoller je koffie, thee en limonade. Doordat er geen kalkresten meer in je dranken komen, verdwijnt de bittere smaak. Wat je proeft is puur water en dat proef je zeker terug in de koffie, thee of in je limonade. Doordat er geen kalkafzetting meer plaatsvindt in je koffiezetapparaat en je waterkoker, hoef je deze ook niet meer te ontkalken. En dat scheelt weer tijd en geld!

 

Langere levensduur apparatenlangere levensduur apparaten

In kalkhoudend water zitten kleine restdeeltjes kalk. Deze slaan neer op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld de wasmachine of waterkoker. Dat zorgt vervolgens weer voor een isolatielaagje wat de warmte tegenhoudt en dus de werking verminderd. Het apparaat heeft steeds meer energie nodig om hetzelfde resultaat te leveren. Doordat deze apparaten zoveel harder moeten werken, zullen zij eerder aan vervanging toe zijn. Wanneer je zacht water in huis hebt, vindt er geen kalkafzetting plaats en gaan de apparaten dus langer mee. En dat zonder extra antikalkproducten!

 

blijvend mooi bestekBlijvend mooi servies, glas en bestek

Wat geldt voor de afzetting van kalk op de leidingen en verwarmingselementen, geldt ook voor het servies, glas en bestek. Kalkdeeltjes slaan hierop neer, wat leidt tot dof servies, glas en bestek. Wanneer de kalk ontbreekt in je water, zal dit verleden tijd zijn. Extra boenen op je servies, glas of bestek is niet meer nodig. Uiteraard moet je wel opletten dat je niet teveel zeep gebruikt wanneer je gebruik maakt van zacht water, anders moet je de zeepresten wegpoetsen. Ook kan de afwas na installatie van een waterontharder gedaan worden met water op een lagere temperatuur en de helft van het wasmiddel. Servies, glas en bestek blijft zo langer mooi.

 

Besparen op energiekostenbesparing energienota

Hoeveel energie je kunt besparen met een waterontharder is afhankelijk van je warmwaterverbruik en de hardheid van je water. Dat je bespaart op je energienota is in ieder geval zeker. Doordat er zich geen kalkafzetting meer vormt op de verwarmingselementen van je apparaten, verbruiken zij minder energie. En daarnaast is een lager energieverbruik ook nog beter voor het milieu!

 

schone leidingenGeen ketel- en leidingaanslag

Kalkvrij water zorgt voor een betere doorstroom van het water in de leidingen. Er vindt geen kalkafzetting meer plaats in de leidingen, dus leidingen kunnen niet dichtslibben. Naast dat er geen nieuwe kalk meer afgezet wordt, zorgt het kalkvrije water er ook voor dat bestaande kalkafzettingen verdwijnen en de leidingen weer schoongespoeld worden. Uiteraard is dit een proces dat enkele weken in beslag zal nemen, maar op den duur zal de kalk helemaal uit je leidingen verdwenen zijn.

 

Zout en antikalkmiddelen overbodigantikalkproducten overbodig

Antikalkproducten gebruik je om kalk te verwijderen. Dat is na installatie van je waterontharder niet meer nodig. Er komt immers geen nieuwe kalkaanslag meer wanneer je gebruik maakt van zacht water. Dat de huidige kalkvlekken op den duur verdwijnen is een mooi bijkomend voordeel, dat scheelt weer boenen. Het reinigingszout wat je bijvoorbeeld in de vaatwasser gebruikt dient om de vaatwasser intern te ontharden. Ook dat is bij het gebruik van zacht water overbodig. Het zout en de antikalkproducten zijn dus overbodig geworden!Een waterontharder biedt vele voordelen!

Geen kalkaanslag meer, minder zeepverbruik, langere levensduur apparaten en besparen op de energienota! Dat wil jij natuurlijk ook. Om van de voordelen van een waterontharder gebruik te kunnen maken, kies je uiteraard voor kwaliteit. Een kwalitatief hoogwaardig apparaat biedt je naast de standaard voordelen nog meer profijt. De kosten voor het onderhoud bijvoorbeeld. Een kwalitatief hoogwaardig apparaat heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Je bespaart dus ook op deze kosten. En bij ons in het assortiment tref je tevens waterontharders aan die het zoutverbruik afstemmen op het waterverbruik. Daar bespaar je dus op de kosten van het zout! Wil je een waterontharder kopen of weten welke voordelen een BWC waterontharder nog meer kan bieden? Neem dan contact met ons op.Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur

Zout


Wanneer je meer informatie wilt over de producten van BWC, kun je vrijblijvend een afspraak maken.
Onze specialisten komen dan gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.Bekijk onze brochure


Voor meer informatie over BWC kun je kosteloos onze brochure bekijken. In deze brochure kun je meer lezen over de verschillende toestellen Omega waterontharders en wat een waterontharder kan betekenen voor jou.


Bekijk de brochure
Woning